Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu usługi w naszym serwisie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

 W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu usługi.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionej usługi. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. Zebrane dane nie będą przetwarzane a nie w żaden inny sposób wykorzystywane aniżeli w celu wykonania usługi porównania wysokości wynagrodzenia.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu usługi, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu.. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Firma zbierająca dane: Kancelaria Prawnicza Krzysztof Niedźwiedź, ul. Witolda Pileckiego 17/3, 20-091 Lublin, NIP 946-108-43-30.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

Na podstawie art. 29 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia  27  kwietnia  2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i  w  sprawie  swobodnego  przepływu  takich  danych  oraz uchylenia  dyrektywy  95/46/WE  (ogólne  rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE.L.2016.119.1)  – dalej  RODO  (GDPR),  informujemy Cię,  że:

  1.  Administratorem Twoich danych osobowych jest  Kancelaria  Niedźwiedź w Lublinie przy ul.  Wieniawskiej 6/5 0 ,  NIP  713 – 271 – 82 – 6 4.
  2.  W  Kancelaria Niedźwiedź został wyznaczony Inspektor  Ochrony  Danych  z którym możesz się  kontaktować we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych oraz  realizacją Twoich praw związanych z przetwarzaniem. Aby skontaktować się  z  Inspektorem  Ochrony  Danych  należy  wysłać  wiadomość  na  adres  e – mail:  biuro@kancelarianiedzwiedz.pl lub   pocztą  tradycyjną na adres siedziby z dopiskiem „Inspektor Danych Osobowych ”.
  3.  Twoje dane osobowe przetwarzane będą dla potrzeb odpowiedzi na Twoje pytanie na podstawie  Twojej zgody (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W przypadku zamówienia i korzystania  z  naszych usług, na podstawie odrębnych zgód takich jak umowa współpracy, zgoda na subskrypcję newslettera, zgoda na otrzymywanie informacji handlowej.
  4.  Twoje  dane  osobowe  będą  przetwarzane  przez  dostawcę  poczty  elektronicznej,  podmiot  świadczący usługę hostingu, podmiot świadczący usługę dostępu  do  sieci  Internet  oraz  operatora  telefonii komórkowej, jeżeli będzie to niezbędne w celu nawiązania kontaktu z Tobą. W przypadku  korzystania z naszych usług Twoje dane mogą być przetwarzane przez inne, wyłącznie uprawnione na  podstawie zawartych umów podmioty współpracujące, czyli np. firmę dostarczającą oprogramowanie  do wysyłki newsletterów.
  5.  Twoje dane będą przetwarzane w sposób ręczny oraz automatyczny, w tym również w formie  profilowania.
  6.  Twoje dane mogą być przetwarzane poza terenem Europejski ego Obszaru Gospodarczego (dotyczy korzystania przez z nas z aplikacji Office365.com).
  7.  Twoje podstawowe dane kontaktowe przechowujemy dla potrzeb odpowiedzi na Twoje pytanie  i/lub subskrypcji newslettera do czasu żądania ich usunięcia.
  8.  Masz prawo wglądu do treści swoich danych oraz prawo ich edytowania, sprostowania, usunięcia, ograniczenia  przetwarzania,  prawo  do  przenoszenia  danych,  prawo  wniesienia  sprzeciwu,  prawo  do  cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych  narusza ob owiązujące przepisy, masz także prawo do skargi do organu nadzoru, tj. Inspektora Ochrony  Danych  w  Kancelaria Niedźwiedź lub GIODO.
  9.  Podanie danych jest dobrowolne.